مدارک لازم ثبت اختراع

مدارک ثبت اختراع

به چه اطلاعاتی نیاز دارید؟

هزینه ثبت

مدارک ثبت اختراع

ثبت اختراع یکی از اقداماتی است که برای مخترعین اهمیت بسیار زیادی دارد.یک اختراع بر اساس اصل سرزمینی بودن در داخل مرز های یک کشور حمایت می شود.نیاز به مدارک ثبت اختراع می تواند طی کردن مراحل را راحت تر و سریع تر کند.به هممین دلیل در این مقاله به برسی مدارک ثبت اختراع می پردازیم.اما تجاری سازی یک اختراع می تواند قدمی باشد که نیاز به ثبت بین المللی را در کنار ثبت داخلی مهم قرار بدهد.

موسسه ثبت اختراع

موسسه ثبت اختراع با توجه به نیاز مخترعین و دانشمندان به حمایت قانونی و قضایی ایجاد شده است. در بخشهای مختلف دارای مشاورین، کارشناسان، وکلا و تیم حقوقی متبحر و متخصص برای ثبت اختراع می باشد. زیرا ثبت اختراع از یک سو امری حقوقی و از سویی دیگر مربوط به حوزه های علوم است.

ممکن است درخواست ثبت اختراعی با موضوع دارو را داشته باشید ادبیات ادعانامه و توصیف نامه باید علاوه بر جنبه های حقوقی دارای جنبه های فنی باشد. موسسه ثبت اختراع تمام نیازهای شما را پوشش می دهد و می توانید صفر تا صد امور خود را به آنها بسپارید.

مشاوره اختراع

یکی از نیازهای مخترعین و دانشمندان داشتن مشاوره اختراع است. در بخش فنی و علمی قطعا از عالمان و استادان راهنمایی می گیرند و حتی می توانند از اشخاصی که سابقه ثبت اختراع داشته اند استفاده نمایند. اما آنها مشاوره حقوقی نیز نیاز دارند.

در ابتدای امر مشاوره اختراع اصلا مربوط به ثبت نبوده بلکه یک مشاور حقوقی شما را از مزایای ثبت اختراع آگاه می نماید. به شما می گوید چگونه محرمانگی را حفظ نمایید و یا با مخترعینی که شریک هستنید چگونه قرارداد مشارکت بنویسید.

شرایط ثبت اختراع

شرایط ثبت اختراع سه ویژگی اصلی و اساسی را شامل می شود. جدید بودن، دارای گام ابتکاری بودن و کاربرد صنعتی داشتن. این سه ویزگی باید در یک اختراع باشد تا قابل ثبت باشد. مواردی که شامل اکتشافات، فرمولهای ریاضی، ایده ها و از این قبیل به عنوان اختراع قابل ثبت نمی باشد.

در واقع از جمله شرایط اختراع این است که جزو استثنائات نباشد مثلا روش حل مسائل، شیوه های کسب و کار. هرچند ممکن است جدید بوده و دارای گام ابتکاری باشند و کاربردی صنعتی داشته باشد اما نمی توانند جزو اختراعات به ثبت برسند.

فرم گواهی امضاء ثبت اختراع

فرم گواهی امضاء ثبت اختراع یکی از مدارک اصلی و ابتدایی است که برای تشکیل پرونده الکترونیک و ارسال درخواست لازم می باشد. مخترع متقاضی باید علاوه بر مدارک هویتی، شماره تماس، مجوزهای لازم، گواهی امضاء ارائه نماید.

این فرم گواهی امضاء ثبت اختراع در دفاتر اسناد رسمی موجود است. با مراجعه به دفترخانه و اعلام تقاضا برای تهیه گواهی صحت امضاء این سند را تهیه و آن را در پرونده الکترونیک قرارداده و برای سازمان ثبت ارسال نمایید.

مرجع ثبت اختراع

مرجع صالح برای آنکه مخترعین مراجعه نمایند و نسبت  به ثبت اختراع خود اقدام کنندمرکز مالکیت معنوی است.ادراه ثبت مالکیت صنعتی متولی ثبت اختراعات است اعم از ثبت داخلی یا بین المللی است.

این اداره در تهران واقع شده است و از سرتاسر ایران درخواست ها به این اداره ارسال می  شود.دلیل مراجعه مخترعین سراسر کشور به وکیل ثبت اختراع تهران نزدیکی به این اداره می باشد.زیرا سهم حضور ونیاز به حضور وکیل در ثبت اختراع بیش از سایر مصادیق مالکیت معنوی است.

مدارک لازم برای ثبت اختراع

مدارک لازم برای ثبت اختراعات در داخل یا خارج از کشور تقریبا یکسان می باشد.

در این مقاله اطلاعات و مدارک لازم در ثبت داخلی را توضیح خواهیم داد.

  1. مدارک هویتی مخترع یا مخترعین
  • تصویر کارت ملی
  • تصویر شناسنامه
  1. اگر مالکی غیر از مخترعین وجود دارد مدارک مربوط به آن
  2. شخص حقوقی:
  • اگهی تاسیس شرکت
  • اخرین اگهی تغییرات شرکت
  • تصویر مدیر عامل یا رئیس هیئت مدیره
  1. شخص حقیقی :
  • تصویر کارت ملی و شناسنامه

در فرایند گام به گام تکمیل اظهارنامه ثبت اختراع باید میزان درصد مالکیت هر فرد را مشخص نمود.مخترعین صد در صد مالک می باشند و تمام حق معنوی به صورت دائمی متعلق به آن ها می باشد.اما سایر دارندگان مالکان دارای درصد یا دارای جزئی از حق می باشند که باید مشخصا در اظهارنامه قید شود.مخترع همواره شخص حقیقی است یک انسان است.

اخیرا در اروپا یک دعوای حقوقی مطرح شده است که هوش مصنوعی قدرت ابداع دارد یا خیر ؟نتیجه آن شد که دارای قدرت اراده و اختیار نیست و نمیتواند مخترع و مبدع باشد.اما مالک  می تواند شخص حقیقی یا حقوقی باشد مانند شرکت های دانش بنیان یا دانشگاه ها.امروزه در ایران برای انکه مخترعین  اصولا دارای تمکن مالی نیستند شرکت ها یا سازمان ها ورود می کنند.ورود این سازمان ها به صورت تامین مالی یا حمایت های اداری و ساختاری می باشد.

این حالت رخ می دهد که کار فنی به دست مخترعین انجام می گیرد.

سازمان یا شرکت یا دانشگاه …. تامین مالی و سایر حمایت ها را انجام می دهد.

  1. تابعیت مخترع/مخترعین/مالک
  2. نشانی پستی و الکترونیکی مخترعین / مالک
  3. شماره تماس ثابت یا همراه که به نام آن ها باشد.
  4. وکالت نامه وکیل دادگستری
  5. تعیین موضوع و زمینه ای که اختراع در آن انجام می گیرد.
  6. تصاویر مربوط به اختراع با درج شماره هایی که در متن توصیف نامه تشریح گردد.
  7. توصیف نامه که به تفضیل و گام به گام اختراع را توضیح داده است.
  8. ادعا نامه که در یک جمله باید به صورت فنی و حقوقی ادعای مخترعین را توضیح بدهد.

در ادبیات فارسی به این نحو است که یک جمله می تواند ساده یا مرکب باشد.اهمیت حضور وکیل ثبت اختراع دقیقا در مرحله تنظیم توصیف نامه و خصوصا ادعانامه است.ادعانامه گفتگوی فنی و حقوقی با کارشناسان برای ارائه خود و کار خود می باشد.

پس لازم است حتما با وکلای متخصص این زمینه گفتگو داشته باشیم.در صورت نیاز به مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین دادمهر تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی آنلاین واتس اپ دادمهر
ارسال پیام