شرایط و مراحل ادغام شرکت

ثبت دادمهر - شرایط و مراحل ادغام شرکت

به چه اطلاعاتی نیاز دارید؟

هزینه ثبت

شرایط و مراحل ادغام شرکت

ادغام نوعی ترکیب و تجمیع شرکتها می باشد که درآن ماهیت شرکتهای ادغام شونده به نحوی از بین می رود. و به شرکت تجاری جدید منتقل می شود. لذا تعهدات و دیون و دارایی آنها نیز به تبع آن باید به نحو مقتضی منتقل گردد.

ادغام واقعی یا قانونی به دو نوع ساده و ترکیبی تقسیم می شود.

در ادامه بیشتر با شرایط و مراحل ادغام شرکت آشنا خواهیم شد.

شرایط و مراحل ادغام شرکت

  • برای ادغام شرکتهای تجارتی، میزان مسولیت شرکا یا سهامداران نقش مهمی را ایفا می کند. مثلاً در شرکتهای سهامی، میزان مسولیت هریک از سهامداران تا مبلغ اسمی سهام متعلق به آنها می باشد.
    در خصوص شرکت با مسئولیت محدود نیز میزان مسئولیت شرکا تا مبلغ آورده ی نقدی و غیرنقدی می باشد. ادغام شرکتهای سهامی با هم نوع خود یا با شرکت با مسولیت محدود دیگر بعلت تطابق ماهیت صحیح بنظر می رسد.
  • در خصوص ادغام شرکت با مسولیت محدود با شرکت سهامی:
    هرچند نوع و ماهیت در شرکت متفاوت می باشد. اما به دلیل نزدیک بودن میزان مسولیت شرکا و سهامداران، ادغام این دو شرکت به لحاظ سایر شرایط بلااشکال است.
  • در خصوص ادغام یک شرکت تضامنی با یک شرکت سهامی:
    با توجه به این که نوع دو شرکت تفاوتهای اساسی در میزان مسولیت شرکا و ارکان تصمیم گیرنده دارند. اهداف دو شرکت تضامنی و سهامی غیرهم جنس می باشد. لذا ادغام این دو نوع شرکت بعید و بسیار دور از ذهن به نظر می رسد.
  • ادغام شرکت سهامی خاص در شرکت سهامی عام:
    با توجه به اینکه مقررار شرکت سهامی عام به نحوی کاملتر از نوع سهامی خاص می باشد. و مباحث حقوقی شرکت سهامی عام، تمامی موارد مربوط به شرکت سهامی خاص را پوشش می دهد. لذا ادغام این نوع شرکت سهامی در شرکت سهامی عام بلامانع تلقی می گردد.
    اما عکس این موضوع، موجه به نظر نمی رسد.
  • در لوایح پیشنهادی قانون تجارت نیز برای ادغام شرکتهای تجارتی از یک نوع محدودیتی قائل نشده است.
    ادغام شرکت سهامی خاص در شرکت سهامی عام و ادغام شرکت با مسولیت محدود در شرکت سهامی را امکانپذیر دانسته است. اما عکس آن ممکن نمی باشد.
  • از جمله شرایط دیگر ادغام شرکتهای تجارتی، ارزیابی و تقویم دیون و دارایی های شرکتهای تجارتی و انتقال آن به شرکت ادغام پذیر است.
  • یکی دیگر از شرایط خاص جهت ادغام شرکتهای تجارتی، در خصوص ادغام شرکتهای سهامی عام می باشد. در این خصوص علاوه بر شرایط بیان شده شرکت سهامی عام می بایستی، مجوز از سازمان بورس کسب نماید.

روشهای مختلف ادغام شرکت

حال که با شرایط و مراحل ادغام شرکت آشنا شدیم، انواع روشهای ادغام را بررسی خواهیم نمود.

ادغام افقی

ادغام شرکتها به صورت افقی زمانی اتفاق می‌افتد که شرکتهای تولیدکننده یک محصول مشابه با هم ادغام شوند. در این وضعیت معمولا شرکت‌های کوچکتر در شرکت‌های بزرگتر ادغام می‌شوند. در این نوع از ادغام، شرکت‌ها‌ با هم رقیب هستند و برای کسب منافع بیشتر و کنار رفتن برخی از رقبا ادغام صورت می‌گیرد.

ادغام عمودی

شرکتهایی که در یک زنجیره مشغول به فعالیت هستند، با داشتن شرایط ادغام می‌توانند به شکل عمودی ادغام شوند. به طور مثال شرکت تولیدکننده با شرکت عرضه‌کننده ادغام شود. در این نوع از ادغام، هزینه شرکتها به طرز چشمگیری کاهش پیدا می‌کند. به علاوه با حذف یک شرکت از زنجیره، سهم بیشتری از سود نصیب شرکت ادغام کننده می‌شود.

ادغام متجانس

برای مثال اگر یک شرکت تولیدکننده تلفن همراه باشد و شرکت دیگر لوازم جانبی آن را تامین کند. این دو شرکت به نوعی مکمل همدیگر هستند و ادغام آن‌ها از نوع متجانس است. این نوع از ادغام نه تنها به نفع شرکتهاست بلکه مشتریان نیز از آن بهره می‌برند. شرکتهایی که به این نحو ادغام می‌شوند، می‌توانند فعالیت خود را علاوه بر تولیدات قبلی در زمینه‌ های جدید گسترش دهند.

در صورت نیاز به مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر از طریق دکمه زیر با مشاورین دادمهر تماس حاصل فرمایید.

 

پشتیبانی آنلاین واتس اپ دادمهر
ارسال پیام