راهنمای ثبت موسسه مهاجرتی در سال ۱۴۰۳

ثبت دادمهر - راهنمای ثبت موسسه مهاجرتی

به چه اطلاعاتی نیاز دارید؟

هزینه ثبت موسسه مهاجرتی

ثبت موسسه مهاجرتی، یکی از موارد مهم و پول ساز در ایران تلقی می شود زیرا امروزه دلایل مختلفی برای مهاجرت به وجود آمده است. افراد برای ادامه تحصیل، کار یا ادامه زندگی اجتماعی خود و یا بهره مندی از خدمات درمانی و رفاهی، تصمیم به خروج از کشور می گیرند. انجام مهاجرت، نیازمند اطلاعات کامل در زمینه قوانین و شرایط و ضوابط کشور مبدا و مقصد می باشد. فرآیند پیچیده و با جزئیات مهاجرت، موجب شده است تا مراجعه به متخصصین این امر افزایش پیدا کند. به همین دلیل، افرادی که نیاز به مهاجرت دارند، از متخصصان این امر پیروی کرده و سراغ موسسه های مهاجرتی می روند.

از جمله علل مراجعه افراد به موسسه های مهاجرتی:

ثبت موسسه مهاجرتی نیازمند برخی شرایط است که افراد متقاضی باید در زمان اقدام برای انجام این کار تمامی آن‌ها را مد نظر قرار دهند تا در نهایت با مشکل خاصی روبه‌رو نشوند.

با توجه به این‌که معمولا افراد زیادی با اهداف کاری، تحصیلی یا سرمایه‌گذاری در کشورهای خارجی قصد مهاجرت دارند، وجود افراد متخصصی که در رابطه با قوانین مهاجرتی و نحوه انجام این فرایند تخصص لازم را داشته باشند بسیار ضروری است. در کشور ما نیز هر ساله متقاضیان زیادی برای مهاجرت به کشورهای خارجی وجود دارد و همین امر باعث می‌شود تا اخذ مجوزهای لازم برای تاسیس دفاتر مهاجرتی نیز در ایران افزایش پیدا کند.

اگر شما هم به‌دنبال این هستید تا یک دفتر مهاجرتی را برای انجام فعالیت‌های قانونی در این زمینه تاسیس کنید، در ادامه مقاله با ما همراه شوید تا تمامی شرایط، مدارک و قوانین مورد نیاز در این زمینه را برای شما شرح دهیم.

شرایط تاسیس دفتر مهاجرتی

با در نظر گرفتن این موضوع که تقاضا برای مهاجرت به دیگر کشورها از طریق یافتن شغل، پذیرش در دانشگاه‌ها یا انجام سرمایه‌گذاری هر ساله افزایش پیدا می‌کند، تاسیس دفاتر مهاجرتی نیز به یکی از مشاغل مورد توجه در میان افراد تبدیل شده است. از طرفی برای ثبت دفاتر مهاجرتی لازم است افراد متقاضی از شرایطی که برای این منظور در نظر گرفته می‌شود کاملا مطلع باشند. البته باید این‌طور گفت که انجام چنین کاری خیلی سخت و پیچیده نیست.

برخورداری از دانش و تخصص کافی در این زمینه به‌عنوان یکی از شرایط مهم در نظر گرفته می‌شود، بر این اساس فرد باید اطلاعات کافی در رابطه با قوانین و مقررات مهاجرتی در کشورهای مبدا و مقصد در اختیار داشته باشد. از همین رو هر اندازه که کارشناسان حاضر در موسسه‌های مهاجرتی دانش لازم را در اختیار داشته باشند و برای راهنمایی افراد متقاضی به‌خوبی عمل کنند، یک امتیاز مثبت و موثر برای آنها خواهد بود.

از دیگر شرایطی که برای ثبت موسسه مهاجرتی باید مد نظر قرار داد مربوط به دریافت مجوزهای مورد نیاز برای انجام فعالیت است که با توجه به نحوه فعالیت هر موسسه می‌تواند متفاوت باشد. در نهایت نیز کسانی که به‌دنبال ثبت یک موسسه مهاجرتی هستند باید نوع شرکت خود را براساس مواردی که ارائه می‌شود در سامانه مربوط انتخاب کنند تا امکان فعالیت به صورت رسمی داشته باشند.

شرایط حقوقی برای تاسیس دفتر مهاجرتی

به‌طور کلی ثبت دفاتر مهاجرتی در قالب موسسه یا شرکت انجام می‌شود که افراد باید در زمان ورود به سامانه مربوط این مورد را به‌عنوان یکی از اصول مهم در نظر بگیرند چراکه امکان دارد برخی از قوانین برای هر کدام از آنها متفاوت باشد.

از دیگر مواردی که برای تاسیس دفاتر مهاجرتی حائز اهمیت خواهد بود مربوط به این است که افراد متقاضی باید بودجه مالی کافی برای انجام این کار را در اختیار داشته باشند.

برای ثبت موسسه مهاجرتی حضور یک وکیل رسمی مهاجرت یا دریافت پروانه وکالت به‌عنوان یکی از شرایط مهم شناخته می‌شود، در ضمن کارشناسان باید از تمامی هزینه‌ها و عوارض دولتی برای مهاجرت آگاهی داشته باشند. در‌صورتی‌که موسسات مهاجرتی اطلاعات کافی در رابطه با مشکلات و پیشامدهای مختلف در رابطه با انجام فرایندهای مهاجرتی در اختیار نداشته باشند، امکان جلب اعتماد را ندارند.

داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران نیز از دیگر شرایطی به‌شمار می‌رود که مطابق با قوانین و مقررات باید در نظر گرفته شود و در مواردی نیز امکان دارد شرایط سنی نیز حائز اهمیت باشد.

ثبت موسسه مهاجرتی

چرا ثبت موسسه مهاجرتی؟

سپردن امر مهم و پرهزینه مهاجرت به متخصصین، نیازمند جلب اعتماد مراجعه کنندگان است. این افراد به دنبال مراکزی هستند که رسما و قانونا مورد تایید قرار گرفته باشند. برای تحقق این هدف، ”ثبت فعالیت مهاجرتی در قالب یک موسسه امری الزامی است.” ثبت موسسه مهاجرتی در اداره ثبت شرکت ها، این مهم را تامین می نماید. در نتیجه، متخصصین این امر چه از نظر الزام قانونی و چه از نظر اهمیت اجتماعی، ملزم به ثبت فعالیت خود در قالب موسسه هستند.

چگونگی ثبت موسسه مهاجرتی

ثبت موسسه مهاجرتی با این هدف انجام می‌شود که افراد بتوانند با مراجعه به این مراکز از تمامی شرایط و قوانین مربوط به مهاجرت آگاهی کاملی به‌دست آورند و در صورت لزوم برای طی‌کردن مراحل لازم برای دریافت اقامت از این مجموعه‌ها کمک بگیرند.

از نظر شرایط مورد نیاز برای دریافت مجوز فعالیت، تفاوتی بین ثبت موسسه مهاجرتی یا شرکت وجود ندارد و افرادی که می‌خواهند در زمینه ارائه مشاوره به مراجعه‌کنندگان فعالیت قانونی داشته باشند باید مراحل لازم برای این کار را انجام دهند.

به این مسئله توجه کنید که برای ثبت موسسه‌های مهاجرتی معمولا یکی از مهم‌ترین شرایطی که ارائه می‌شود این است که حداقل حضور ۲ نفر به‌عنوان اعضای اصلی موسسه الزامی خواهد بود.

مدارک لازم برای ثبت موسسه مهاجرتی

در مواقعی که افراد قصد داشته باشند تا نسبت به ثبت موسسه مهاجرتی اقدام کنند لازم است تا مدارک مورد نیاز برای این منظور را به‌طور کامل آماده کنند تا در روند اجرایی با مشکلی مواجه نشوند.

در نظر داشته باشید که هر گونه نقصی در مدارک می‌تواند مراحل انجام ثبت موسسه مهاجرتی را به کاری طولانی و دشوار برای شما تبدیل کند پس باید این نکته مهم را در نظر بگیرید، مهم‌ترین مدارک مود نیاز به شرح زیر هستند:

باید به این نکته توجه داشته باشید که معمولا مدارک لازم برای ثبت موسسه‌های مهاجرتی با در نظر گرفتن نوع فعالیت یا ارگان خاصی که مجوزهای لازم را ارائه می‌دهد، ممکن است متفاوت باشد.

مدت زمان ثبت موسسه مهاجرتی

ظرف ۴۸ ساعت از تکمیل مدارک، اوراق شرکت به انضمام برگه تایید نام صادره از اداره ثبت شرکت ها، برای موسسین ارسال می شود.

ظرف ۱۲ تا ۱۵ روز کاری، گواهی ثبت موسسه به انضمام اوراق اصلی شرکت مهمور به مهر اداره ثبت شرکت ها، به موسسان تحویل می گردد.

تاسیس شرکت اعزام دانشجو از طریق ثبت موسسه مهاجرتی

تاسیس شرکت اعزام دانشجو با هدف مهاجرت برای ادامه تحصیل و با محوریت اعزام دانشجویان به دانشگاه های معتبر دنیا انجام می پذیرد. اما به دلیل اینکه این نوع از فعالیت، جنبه های به خصوصی داشته و از اهمیت علمی برخوردار است، باید تحت نظر مراجع ذی صلاح انجام پذیرد. البته سرمایه گذاری های کلان صورت گرفته، نباید بدون نظارت ادامه پیدا کند. به همین دلیل، تاسیس شرکت اعزام دانشجو، نیاز به اخذ مجوز از وزارت علوم داشته و هر سال در وبسایت مربوطه، فهرست اسامی موسسات دارای مجوز معتبر منتشر خواهد شد. لازم به ذکر است که اخذ این مجوز در سال های اخیر بسیار سخت شده و امکان توقف آن وجود دارد.

ثبت شرکت مهاجرتی

ثبت شرکت مهاجرتی

یک شرکت مهاجرتی برای این‌که امکان فعالیت رسمی و قانونی در رابطه با فرایندهای اخذ اقامت برای افراد را داشته باشد باید حتما از سوی ارگان‌های مربوط به ثبت برسد.

شرکت‌های مهاجرتی می‌توانند با حضور ۲ یا چندین عضو ثبت شوند و مطابق با قوانین تجارت در ایران معمولا این مجموعه‌ها در قالب‌های مختلفی همچون سهامی خاص یا مسئولیت محدود فعالیت می‌کنند. با توجه به این مسئله که تفاوت‌هایی بین شرکت‌های سهامی خاص و مسئولیت محدود وجود دارد، افراد باید متناسب با اهداف و نوع فعالیتی که مد نظر دارند نسبت به ثبت یکی از موارد اقدام کنند.

نکته دیگری که باید در این رابطه مد نظر قرار داد این است که متقاضیان باید نسبت به تمامی ضوابط و قوانینی که برای هر کدام از شرکت‌ها ارائه می‌شود، اطلاعات مورد نیاز را به‌دست آورید و بعد از انجام بررسی‌های لازم نوع شرکت را انتخاب کنتد.

شرکت مهاجرتی سهامی خاص

شرکت‌های سهامی خاص که برای امور مهاجرتی تشکیل می‌شوند به انواعی از مجموعه‌ها گفته می‌شود که به‌صورت سهام‌هایی با ارزش برابر تقسیم می‌شود و امکان عرضه آنها در بورس و اوراق بهادار وجود ندارد اما قابل واگذاری هستند.

یکی از مزایای بسیار خوبی که می‌توان برای شرکت‌های سهامی خاص با هدف اجرای فعالیت‌های مهاجرتی در ایران مد نظر قرار داد مربوط به این است که نیازی نیست کل سرمایه نقدی را در ابتدا ارائه کرد.

از سوی دیگر نیز شرایطی که در قوانین تجارت کشور ما برای تاسیس شرکت‌های سهامی خاص در نظر گرفته می‌شود در مقایسه با دیگر انوع شرکت‌ها، ساده‌تر است.

یکی از موارد مهمی که در رابطه با تاسیس شرکت سهامی خاص اهمیت دارد این است که حضور حداقل ۳ عضو و ۲ بازرس الزامی خواهد بود و حداقل سرمایه نیز باید با توجه به قوانین ارائه شود. مدارک لازم برای این منظور نیز عبارت‌اند از:

شرکت مهاجرتی مسئولیت محدود

ثبت شرکت‌های مسئولیت محدود با فعالیت‌های مهاجرتی در تمام دنیا رایج است و می‌توان با استفاده از سرمایه خیلی کمی هم نسبت به تاسیس چنین شرکتی اقدامات لازم را انجام داد. این شرکت‌ها با هدف انجام امور تجارتی در بین ۲ یا چند نفر تشکیل می‌شوند و هر فرد با توجه به میزان سرمایه‌ای که ارائه می‌دهند، مسئولیت پرداخت بخشی از بدهی‌ها را بر عهده می‌گیرد.

میزان سود دریافتی و حق رای برای افراد حاضر در این شرکت‌ها نیز متناسب با نسبت سهم هر شخص تعیین می‌شود. باید این را هم در نظر بگیرید که امکان انتشار سهام برای شرکت‌های مهاجرتی در قالب مسئولیت محدود وجود ندارد.

تعداد اعضایی که برای ثبت شرکت‌های مهاجرتی مسئولیت محدود در نظر گرفته می‌شود حداقل ۲ نفر است، در ضمن از نظر نوع فعالیت نیز محدودیتی برای آنها وجود ندارد یعنی می‌توانند در زمینه مهاجرت اقداماتی در رابطه با تحصیل، کاریابی یا اخذ اقامت را انجام دهند.

مدارکی که برای ثبت شرکت مهاجرتی در قالب مسئولیت محدود در نظر گرفته می‌شود شامل ارائه کارت ملی و شناسنامه تمامی اعضای، تنظیم اساس‌نامه، اظهارنامه و اقرارنامه در کنار دریافت مجوز از سوی ارگان‌های مربوط است.

سامانه تاسیس دفتر مهاجرتی

با توجه به این‌که یکی از شرایط مهم برای تاسیس دفاتر مهاجرتی، ثبت و انتخاب نوع شرکت یا موسسه در سامانه رسمی است برای افرادی که می‌خواهند این فرایند را انجام دهند باید به پلتفرم‌های مربوط مراجعه کنند.

سامانه جامع ثبت شرکت‌ها که به‌عنوان زیر مجموعه قوه قضاییه فعالیت‌های خود را دنبال می‌کند، وب‌سایتی را در اختیار افراد قرار می‌دهد که می‌توانند تاسیس دفتر مهاجرتی را براساس قوانین و مقررات در این پلتفرم به آدرس irsherkat.ssaa.ir ثبت کنند.

در ضمن تمام کسانی که مراحل مورد نیاز برای درخواست ثبت موسسه مهاجرتی را در این سامانه به‌طور کامل تکمیل می‌کنند، برای پیگیری درخواست یا انصراف نیز باید از طریق همین سامانه اقدامات لازم را انجام دهند.

سامانه استعلام اشخاص حقوقی کشور

شما می توانید وضعیت شرکت ها و موسسات ایرانی را در سامانه استعلام اشخاص حقوقی کشور جستجو نمایید. آخرین نشانی شرکت ها، وضعیت فعالیت آنها و … در این سامانه قابل رویت است. در خصوص شرکت های مهاجرتی، از این سامانه بیشتر برای استعلام نام آنها استفاده می شود تا درخواست تاسیس، حاوی نام های مشابه نباشد. از سویی دیگر، برای افرادی که با شرکت های مهاجرتی سر و کار دارند، مهم است آن شرکت منحل نشده و همچنان فعال باشد. در سامانه استعلام اشخاص حقوقی کشور، وضعیت انحلال تمامی موسسات و مجموعه های مهاجرتی نیز وجود دارد. این قابلیت، مانع از فعال نمایی برخی مجموعه های مهاجرتی خواهد شد.

مجوز موسسه مهاجرتی

مجوزهای لازم برای ثبت موسسه مهاجرتی یا شرکت مهاجرتی

یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین مراحلی که افراد متقاضی باید برای ثبت موسسه مهاجرتی طی کنند مربوط به دریافت مجوز است زیرا در غیر این صورت فعالیت آنها به‌صورت قانونی به رسمیت شناخته نمی‌شود.

از سوی دیگر باید به این مسئله دقت داشته باشید که نوع فعالیت هر موسسه مهاجرتی در تعیین مجوز مورد نیاز دخیل است و باید بر این اساس اقدمات لازم را انجام داد. بر همین اساس در رابطه با دریافت مجوز موسسه مهاجرتی یا یکی از انواع شرکت‌های فعال در حوزه اعزام دانشجو به خارج از کشور لازم است که از طریق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نسبت به دریافت این مجوز اقدام کرد.

برای شرکت‌ها یا موسسه‌هایی که زمینه فعالیتی آنها مربوط به اخذ اقامت در کشورهای خارجی است باید از سوی وزرات خارجه مجوز مورد نظر را دریافت کنند. چنانچه زمینه فعالیتی شما مربوط به انجام اقداماتی در رابطه با یافتن شغل در دیگر کشورها باشد برای دریافت مجوز موسسه مهاجرتی یا شرکت مورد نظر، مراجعه به وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی الزامی است.

مدت زمان اخذ مجوز دفاتر مهاجرتی

برای تعیین مدت‌زمان لازم برای دریافت مجوزهای دفاتر مهاجرتی باید به مراحلی که برای این منظور در نظر گرفته می‌شود و همچنین پروسه‌ای که برای تایید مدارک لازم است، توجه داشته باشید.

به‌طور معمول اگر افراد بتوانند تمامی مدارک را بدون هیچ‌گونه کم‌وکاستی آماده کنند، زمانی که طول می‌کشد تا متقاضی موفق به اخذ مجوز برای ثبت موسسه مهاجرتی شود چیزی بین ۲ هفته تا یک ماه خواهد بود.

از طرفی با توجه به این مسئله که درحال‌حاضر براساس قوانین کشوری سامانه‌های آنلاین در اختیار افراد قرار می‌گیرد و نیازی به اتلاف وقت برای مراجعه حضوری به اداره‌های مربوط نیست، می‌توان انتظار داشت که اخذ مجوزها با سرعت بالاتری انجام شود.

در ضمن اگر اطلاعات کافی در رابطه با نحوه اخذ مجوز و تمامی قوانینی که در این رابطه وجود دارد، در اختیار نداشته باشید بهترین کار این است که از کارشناسان مجرب در این حوزه کمک بگیرید تا کار شما با روند سریع‌تری به اتمام برسد.

جمع‌بندی

با توجه به این‌که افراد زیادی در سطح کشور قصد دریافت اقامت در دیگر کشورها را دارند تقاضا برای ثبت موسسه مهاجرتی نیز رو به افزایش است که برای این منظور باید قوانین مورد نیاز را در نظر گرفت.

به‌صورت کلی دفاتر مهاجرتی در قالب موسسه یا شرکت به ثبت می‌رسند که از نظر شرایط مورد نیاز تفاوت چندانی با هم ندارند اما ممکن است در روند انجام کار و از طرفی دایره اختیارات با یکدیگر کمی متفاوت باشند.

از سوی دیگر در کشور ما شرکت‌های مهاجرتی به ۲ صورت سهامی خاص و مسئولیت محدود ثبت می‌شوند که مدارک مورد نیاز برای آنها مشابه است و از نظر واگذاری سهام با هم تفاوت دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی آنلاین واتس اپ دادمهر
ارسال پیام