ثبت شرکت تعاونی

به چه اطلاعاتی نیاز دارید؟

هزینه ثبت

شاید اولین تصوری که از نام شرکت تعاونی در ذهن خیلی از افراد شکل بگیرد ، اخذ وام  وتسهیلات مناسب و معافیتهای مالیاتی باشد که با داشتن این نوع از شرکت شامل حال اعضای آن و شرکت فوق الذکر می شود.ولی شاید بتوان مهمترین دلیل رویکرد به ثبت شرکتهای تعاونی را ، عدم ممنوعیت حضور کارکنان و کارمندان دولت در آنها دانست حال آنکه این افراد برای عضویت  در سایر شرکتها مشمول ماده واحده ممنوعیت اشخاص دو شغله می شوند.

برای اشنایی بیشتر با اقسام شرکتهای تعاونی ، آنها را بر حسب موضوع فعالیت و نحوه ی عضویت افراد در دو بخش معرفی می نماییم:

۱-به لحاظ نوع فعالیت به دو دسته تقسیم میگردد :

الف شرکت تعاونی تولید : شرکتی می باشد که هدف اولیه آن اشتغال اعضا  در زمینه های مربوط به شیلات ،کشاورزی ، دامداری،دامپروری ، پرورش و صید ماهی ،زنبورداری ، صنعت ،معدن ، عمران شهری ، عمران روستایی و عشایری و نظایر اینها فعالیت مینماید .

ب- شرکت تعاونی توزیع : شرکتی است که در امور مربوط به تهیه توزیع کالا ، مسکن ، خدمات، و سایر نیازمدیهای اعضا فعالیت مینماید.

۲- شرکت تعاونی به لحاظ عضویت به دو دسته تقسیم میشوند.

الف : شرکت تعاونی عام : شرکتی می باشد که عضو شدن در آن محدودیتی ندارد و تمامی اشخاص می توانند به عضویت آن در آیندتامین قسمتی از سرمایه شرکت الزاما می بایست از طریق عرضه  سهام شرکت به عموم باشد.

ب- شرکت تعاونی خاص: شرکتی می باشد که  افراد هم صنف و رسته نظیر کارکنان ، کارمندان ، فرهنگیان، اساتید دانشگاه،معماران، مهندسین ، وکلا ،جانبازان و مشاغل خاص و غیره به عضویت آن در می آیند که همگونی خاصی در ارتباط با کار مورد نظر با یکدیگر دارند.

نکته ۱: پس از آنکه اداره ثبت شرکتها آگهی ثبتی شرکت تعاونی را صادر نمود شرکت الزاما می بایست در تمامی تابلو ها ، سربرگ ، قراردادها و حتی تبلیغاتی که انجام می دهد عنوان تعاونی را قبل از نام شرکت به نحو خوانا بیاورد در غیر اینصورت برخورد قانونی  و قضایی با شرکت  انجام می شود.

نکته ۲:تعیین میزان سرمایه بر حسب نوع شرکت تعاونی و نظر اداره کل تعاون می باشد ولی امری که مسلم می باشد شرکت می بایست یک سوم سرمایه را حداکثر ظرف مدت دو سال از تاسیس شرکت تادیه نماید.

نکته ۳: در بدو تاسیس تمامی اعضا الزاما می بایست دارای سهم برابر از سرمایه شرکت باشند مگر با تصویب مجمع عمومی که در اینصورت نیز از سی درصد مبلغ کل سرمایه نمی تواند تجاوز نماید.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تعاونی :

۱-کپی کارت ملی و شناسنامه حداقل ۷نفر به عنوان هیئت موسس

۲-ارائه کپی مدرک تحصیلی لیسانس مرتبط یکی از اعضا و یک لیسانس غیرمرتبط

۳-افتتاح حساب به نام «تعاونی در شرف تأسیس» در بانک توسعه تعاون و یا یکی از شعب آنها

  1. گواهی پایان خدمت نظام وظیفه عمومی یا معافیت کلیه اعضا

۵-ارائه طرح توجیهی (که توسط وکلای موسسه حقوقی دادمهر نیز می تواند تنظیم شود.)

۶-اخذ موافقنامه اصولی از اداره کل تعاون

مدت زمان ثبت آن: ۳۰ روز کاری از زمان تحویل مدارک

لطفا جهت اخذ اطلاعات بیشتر جهت ثبت شرکت تعاونی و نحوه ی ثبت شرکت تعاونی و مراحل ثبت شرکت تعاونی با وکلا و مشاورین موسسه حقوقی دادمهر تماس بگیرید.

پشتیبانی آنلاین واتس اپ دادمهر
ارسال پیام