نقل و انتقال سهام و سهم الشرکه و تفاوت آنها

ثبت دادمهر - نقل و انتقال سهام و سهم الشرکه تفاوت آن

به چه اطلاعاتی نیاز دارید؟

هزینه ثبت نقل و انتقال سهم الشرکه

سرمایه شرکت ها می تواند به شکل سهم الشرکه و سهام تعریف شده که قابلیت انتقال به صورت ارادی یا غیرارادی را دارند. در این مقاله، راجع به انتقال ارادی سهام و سهم الشرکه توضیح خواهیم داد.

نحوه تقسیم سهام در شرکت سهامی خاص به چه صورت است؟

تقسیم سهام در شرکت سهامی خاص، بر اساس نوع سهام و تصمیم سهامدارن انجام می شود. به  این صورت که شرکت ممکن است سهام ممتاز داشته و این سهام برای گروه خاصی باشد. سهام توثیقی، برای مدیران شرکت است و به شرکای غیر مدیر تعلق نمی گیرد. اما وقتی سهام مخصوص به گروهی نباشد، بر اساس میزان آورده هر شریک (نقدی یا غیرنقدی)، سهمی به سهامداران تعلق می گیرد. البته آورده غیرنقدی توسط کارشناس ارزیابی شده و معادل آن سهام اختصاص می یابد. تقسیم سهام به خصوص اگر نوع ویژه ای از آن موجود باشد، نیاز به یک مشاور حقوقی متخصص دارد.

چرا انتقال سهام در شرکت سهامی خاص با سهم الشرکه متفاوت است؟

یکی از تفاوت های شرکت های با مسئولیت محدود و سهامی خاص، در نحوه انتقال سهام است. این مسئله، ناشی از تفاوت قوانین این شرکت ها در نوع سرمایه، مسئولیت و مدیریت است. برای انتقال سهام در شرکت سهامی خاص، باید  گواهی نقل و انتقال سهام تکمیل و به اداره مالیات گزارش شده و مبلغی نیز پرداخت گردد. اما در شرکت با مسئولیت محدود، نیاز به تنظیم سند در دفترخانه اسناد رسمی است.

نقل و انتقال سهام

در شرکت های سهامی، اصل بر آزادی نقل و انتقال سهام می باشد. در شرکت های سهامی خاص، این امکان وجود دارد که انتقال سهام مشروط به تصمیم هیئت مدیره یا مجمع عمومی فوق العاده شود. در شرکت سهامی عام، به هیچ وجه امکان مشروط کردن انتقال سهام به تصمیم مرجعی وجود ندارد.

انتقال سهام بی نام

این سهام، نوعی سند در وجه حامل تلقی می شود؛ لذا با قبض و اقباض مالکیت منتقل می شود. هر شخصی که سهم را در اختیار داشته باشد، مالک آن تلفی می شود مگر خلاف آن در دادگاه صالح به اثبات برسد.

مراحل انتقال سهم با نام

انتقال سهم الشرکه در شرکت ها

سرمایه برخی شرکت ها از جمله با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی و … به صورت سهم الشرکه است. شریک به اندازه آورده خود، در قبال زیان های شرکت مسئول بوده و سهم الشرکه مشخص کننده میزان تعهدات و منافع وی است. انتقال سهم الشرکه نسبت به انتقال سهام، محدودیت های بیشتری دارد.

شرایط انتقال سهم الشرکه

سهم الشرکه منتقل نمی شود مگر اینکه انتقال به تصویب شرکایی برسد که حداقل سه چهارم سرمایه را در اختیار داشته و دارای اکثریت عددی نیز باشند.

در دفترخانه، می توان تقاضای تنظیم صلح نامه برای انتقال سهم الشرکه را داد. فرآیند ثبتی انتقال سهم الشرکه به وسیله سند صلح با سند رسمی انتقال سهم الشرکه، کمی متفاوت است. از جمله، در تعداد صورت جلسات و نحوه ثبت سامانه ای.

پشتیبانی آنلاین واتس اپ دادمهر
ارسال پیام