شرکت تضامنی چیست ؟ راهنمای فوق العاده ثبت شرکت تضامنی

شرکت تضامنی

به چه اطلاعاتی نیاز دارید؟

هزینه ثبت

شرکت تضامنی

شرکت تضامنی از بهترین نوع شرکتهای موجود در قانون تجارت برای موضوعات پر ریسک و سرمایه گذاری های کلان می باشد.

شرکای شرکت تضامنی

شرکای شرکت تضامنی دارای مسئولیت صد در صد هستند. این جمله ای است آشنا که در اولین توضیحات مربوط به شرکت تضامنی به موسسین آن گفته می شود. اما منظور دقیق آن چیست؟ شرکای شرکت تضامنی می توانند اشخاص حقیقی یا شرکتها باشند.

شریک در این شرکتها بسیار مهم بوده و تنها در صورت اتفاق آرا شریکی می تواند خارج و وارد شود. اهمیت شرکای شرکت تضامنی در این است که در صورتی که شرکت نتواند بدهیهای خود را واریز نماید، هر شریک برابر صد در صد باقی مانده بدهی مسئول است.

البته شریک  پس از پرداخت بدهی طلبکاران می تواند ، سهم آنها در بدهی های شرکت را مطالبه نماید. زیرا بین یکدیگر به نسبت سرمایه و در برابر دیگران به اندازه کل بدهی مسئولیت دارند.

شرکت تضامنی چه زمانی تشکیل می شود؟

شرکتهای تضامتی باید به ثبت برسند اما بر اساس ماده ۲۲۰ شرکتی که ثبت نشود نیز تضامنی تلقی خواهد شد. پس شرکت تضامنی چه زمانی تشکیل می شود. زمانی که سرمایه تعیین شده شرکت کاملا تادیه شود، شرکت تشکیل شده محسوب می شود.

برای پاسخ دقیق تر به پرسش، شرکت تضامنی چه زمانی تشکیل می شود، باید گفت وقتی تمام سرمایه نقدی تادیه و سرمایه غیرنقد تسلیم شود. البته صرف تسلیم کفایت نمی کند بلکه باید توسط کارشناس یا شرکا ارزیابی شده و در اساسنامه درج شود.

در هر حال بی نیاز از ثبت شرکت نیستیم و باید حتما شرکت را ثبت کنیم و الا مسئولیت هایی جدی همراه با ضرر را خواهیم داشت.

شرکت تضامنی
تعریف شرکت تضامنی

شرکت تضامنی چیست ؟

شرکت تضامنی شرکتی است که برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می‌شود .

شرکت ها به لحاظ کلی به چهار دسته تقسیم می شوند . شرکت های سرمایه ، شرکت های اشخاص ، شرکت های مختلط و شرکت های دولتی .
در شرکت های اشخاص شخصیت شریک در شرکت اهمیت بسیار داشته و اعتبار شرکت بستگی به اعتبار شرکا دارد و سرمایه شرکت نقش عمده را ندارد . از جمله شرکت های اشخاص ، شرکت تضامنی می باشد.

طبق ماده ۱۱۶ قانون تجارت ، تضامنی شرکتی است که در تحت اسم مخصوص برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود مقصود از مسئولیت تضامنی شرکا این است که اگر دارایی شرکت برای پرداخت تمام بدهی های شرکت ؛ کافی نباشد هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است . هر قراری که بین شرکا برخلاف این ترتیب داده شده باشد در مقابل اشخاص کان لم یکن خواهد بود.

تعهدات مدیران

در این نوع شرکت ها ، کلیه شرکا مسئول تعهدات شرکت می باشند ؛ چه در انجام معاملات شخصاً مداخله داشته باشند یا نداشته باشند و این نوع شرکت ، معمولاً بین اشخاصی تشکیل می شود که با یکدیگر آشنایی کامل داشته یا از یک خانواده و معمولاً بین پدران و پسران و یا برادران و یا بین دوستان نزدیک تشکیل می شود.
شرکت “تضامنی”  نیز همانند ثبت شرکت با مسئولیت محدود با وجود حداقل دو نفر تشکیل می شود ولی حداکثری برای تعداد شرکا تعیین نشده است.
لازم به ذکر است از ثبت این نوع شرکت در ایران استقبال چندانی نشده و در عمل متروک مانده است ، علت آن نیز شاید مسئولیت تضامنی شرکا در این گونه شرکت ها می باشد.

مدیران شرکت تضامنی

طبق ماده ۱۲۰ قانون تجارت در شرکت تضامنی شرکا باید لااقل یک نفر را از میان خود یا خارج از شرکت به سمت مدیری انتخاب نمایند.
بنابراین در شرکت تضامنی برخلاف شرکت های سهامی نیازی به تشکیل مجمع عمومی و انتخاب مدیران توسط مجمع عمومی و تشکیل هیئت مدیره نیست و شرکت با انتخاب یک مدیر نیز اداره می شود. در اغلب شرکت های تضامنی طرز تعیین مدیران شرکت به اساسنامه محول می گردد و شرایط نصب و عزل و اکثریتی که برای تعیین مدیر لازم است در اساسنامه معین می شود که مدت انتخاب دوره مدیریت می تواند برای مدت معین یا نامعین باشد.

مسئولیت مدیران

طبق ماده ۱۲۱ قانون تجارت ، حدود مسئولیت مدیر یا مدیران تضامنی همان است که در ماده ۵۱ قانون تجارت بیان شده است .

اسم شرکت

طبق ماده ۱۱۷ قانون تجارت ، در اسم شرکت باید عبارت ( شرکت تضامنی ) و لااقل اسم یک نفر از شرکا ذکر شود. در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکا نباشد باید بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده است عبارتی از قبیل ( و شرکا ) یا ( و برادران ) قید شود . مثل شرکت تضامنی بازرگانی فرشچیان و شرکا.

دانلود فایل PDF شرکت های “تضامنی” ( کلیات شرکت های تجاری در ایران )

پشتیبانی آنلاین واتس اپ دادمهر
ارسال پیام