انتقال سهام متوفی در شرکت با مسئولیت محدود

ثبت دادمهر - انتقال سهام متوفی در شرکت با مسئولیت محدود

به چه اطلاعاتی نیاز دارید؟

هزینه ثبت نقل و انتقالات سهام در شرکت با مسئولیت محدود

در ایامی که شیوع ویروس کرونا بیش از پیش موجب فوت افراد و اشخاص می‌شود، سؤال زیر یک دغدغه است: انتقال سهام متوفی در شرکت با مسئولیت محدود چگونه است؟ یکی از مهم‌ترین موادی که در قانون در خصوص فوت شریک در شرکت با مسئولیت محدود وجود دارد، مادۀ ۱۱۴ قانون تجارت است. این ماده، مواردی را که موجب انحلال شرکت می‌شود، نام برده است که در بند آخر آن اشاره می‌کند: در مورد فوت یکی از شرکای شرکت درصورتی‌که اساسنامه پیش‌بینی کرده باشد، انحلال رخ خواهد داد. پس درنتیجه ما با دو اتفاق برای شرکت در صورت فوت شریک با مسئولیت محدود مواجهیم:

در این مقاله بررسی می‌کنیم: اگر اساسنامه به سبب فوت شریک، انحلال شرکت را پیش‌بینی نکرده باشد، چه باید بکنیم؟

فوت شریک و وضعیت ورثه آن

در انتقال سهام متوفی در شرکت با مسئولیت محدود، باید ورثه وضعیت را برای ما مشخص نمایند؛ نظر و موضع خود را بیان کرده تا راهکار مناسب ارائه گردد.

فوت شریک و وضعیت سایر شرکا

یکی از  طرفین مهم بعد از فوت شریک، شرکا هستند. آن‌ها باید تصویب کرده و طی صورت‌جلسه‌ای، ورود و خروج سهام را تائید کنند. البته سهم اثرگذاری شرکا نسبت به سایر شرکت‌ها خصوصاً شرکت‌های تضامنی کمتر است. دلیل آن این است که شرکت‌های سهامی و با مسئولیت محدود، شرکت‌های سرمایه هستند. سرمایه در آنجا موضوعیت و محوریت دارد؛ برعکس شرکت‌های اشخاص مثل تضامنی. در شرکت‌های اشخاص، شخص مهم است و باید تمام شرکا رضایت داشته باشند و شخصیت مهم است.

پس در شرکت‌های تضامنی که نمونۀ بارز شرکت اشخاص است، پس از فوت شریک با موادی مانند ماده زیر روبرو می‌شویم: در صورت فوت یکی از شرکا، باقی ماندن شرکت بستگی به رضایت سایر شرکا و قائم‌مقام متوفی دارد. اگر سایر شرکا به بقای شرکت تصمیم گرفته باشند، وارثان او باید ظرف یک ماه از تاریخ فوت رضایت یا عدم رضایت خود را دربارۀ بقای شرکت به صورت کتبی اعلام نمایند.

درصورتی‌که وراث متوفی، رضایت خود را اعلام نمودند، این اثرات را در وضعیت شرکت ایجاد می‌کند:

انتقال سهام متوفی در شرکت با مسئولیت محدود چگونه انجام می‌پذیرد؟

در انتقال سهام متوفی در شرکت با مسئولیت محدود، لازم است پس از تعیین شدن ورثه، دربارۀ باقی ماندن سهم نظر بدهند. اگر مخالف یا موافق باشند، طبق آن عمل می‌شود. اگر برخی موافق و برخی مخالف باشند، مخالفان می‌توانند درصد خود از سهم را دریافت کرده و خارج شوند. گویی متوفی مثلاً با دریافت پنج درصد از سرمایه خود، موجب کاهش سرمایه شده است. تمامی این امور باید به‌موجب فرایند قانونی و اداری انجام و ثبت گردد. حضور مشاوره حقوقی امور ثبتی و وکیل ثبتی در این موارد توصیه می‌شود.

پشتیبانی آنلاین واتس اپ دادمهر
ارسال پیام